Welkom op de website van de TVD, dé branchevereniging voor tentenverhuurbedrijven in Nederland


In deze vereniging zijn vooraanstaande  tentenverhuurbedrijven vertegenwoordigd. 

TVD COVID-19 Toolkit 

‘Tenten en overkappingen met of zonder bijeenkomstfunctie’

De Branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven, de TVD, lid van de Alliantie van Evenementenbouwers, heeft het initiatief genomen om een Toolkit op te stellen met informatie over de verschillende soorten tenten en overkappingen met bijbehorende specifieke kenmerken.

  

Deze Toolkit dient als ondersteuning voor de organisator bij protocollen waar tenten of overkappingen gebruikt worden, groter dan 25m2 waar een vergunning of melding voor moet worden aangevraagd. Tenten worden niet alleen geleverd voor buitenevenementen, maar ook verhuurd of geleverd aan sportcentra, scholen, horeca, bedrijfsleven en wat dan ook meer.

  

De Toolkit kan worden gedownload via de link of klik op de afbeelding.

Het beheer van deze COVID-19 virus Toolkit ligt bij de TVD, het gebruik is niet voorbehouden aan alleen leden van de TVD. De TVD neemt in deze graag het voortouw om zo het grote goed te dienen. De laatste versie (130821) van de Toolkit vindt u hier terug.


Persbericht –5 augustus 2021

Evenemententoeleveranciers eisen heropening van de markt per 14 augustus en verlenging van de steun in Q4
De evenemententoeleveranciers zien het niet meer zitten en zijn zwaar teleurgesteld, verdrietig en boos na het keiharde besluit van het kabinet

Het is niet meer te verkopen dat een voetbalstadion gevuld is met 23.500 zingende en feestende supporters, zonder grotendeels anderhalve meter afstand, waarbij geen besmettingshaarden ontstaan, terwijl een event met meer dan 750 bezoekers niet door mag gaan. Ondertussen is het overgrote deel van de mensen gevaccineerd en neemt de druk op de zorg niet toe. Onze strikte protocollen van testen voor toegang in de evenementenbranche zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van het publiek te waarborgen.


Persbericht – 12 juli 2021 
E
venemententoeleveranciers hebben extra steun nodig

ETC, het Evenementen Toeleveranciers Collectief, is verbijsterd over het ridicule besluit van het kabinet om de versoepelingen, minder dan 12 uur voor aanvang van evenementen, terug te draaien. Het is onmogelijk voor de evenementenbranche om hier adequaat op in te spelen!

 


The show must go on’https://youtu.be/Uo5Bk-HeBRA

Wij slaan alarm: #theshowmustgoon.
Een snelle start van testevents, extra financiële steun, perspectief en een garantiefonds voor de evenementenbranche zijn essentieel. Anders hebben we geen toekomst.13-03-20 Tentenbranche hard getroffen door Coronavirus

Bij de start van het evenementenseizoen wordt het land en daarmee de tenten- en evenementenbranche hard getroffen door het Coronavirus. Met de maatregel dat alle evenementen met meer dan 100 bezoekers tot 31 augustus verboden zijn, breken er voor de gehele evenementenbranche en daarmee de tentenbranche in het bijzonder, zeer onzekere tijden aan.

Deze maatregel lijkt noodzakelijk om het virus in te dammen, maar hoe gaat het daarna? Geen enkele organisator bindt zich nog aan contracten of overeenkomsten tot het moment dat we de verspreiding onder controle hebben. Met Nederland nr. 1 festivalland zal deze onzekerheid een zeer grote druk leggen op onze leden en hun medewerkers. Medewerkers die met hart en ziel evenementen bouwen en hieruit enorme voldoening halen. Maar deze maatregel blijkt noodzakelijk.

Deze periode is altijd, vooral in Brabant, een tijd van bezinning geweest en laten we ons dit voor nu vooral ter harte nemen. Om het virus in te perken heeft de overheid deze onvriendelijke maatregel moeten nemen om zo de gezondheid van mensen zo goed mogelijk in de hand te houden.

Laten we ons houden aan de maatregelen die onze overheid ons oplegt, opdat we gezamenlijk dit virus onder controle krijgen. Vermijd dus in ieder geval tot 31 maart sociale contacten, zodat we daarna zo snel mogelijk de economie weer op gang kunnen helpen.

Wij wensen onze minister-president Mark Rutte en het RIVM heel veel succes en wijsheid.

Meer informatie? Bel met het secretariaat van de TVD 06 20984633 of mail aan tvd@tentenverhuur-tvd.nl

  • Van Kammen Tenten en Catering
  • Verhuurbedrijf De Vlieger
  • NL Tenten
  • Verkerk Verhuur
  • Van Oort Tentenverhuur